Fırında Sebzeli İncik Tarifi

  • Avatar
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Fırında Sebzeli İncik Tarifi
    Malzeme Listesi
     

    2 Adet Havuç
    6 Adet İncik
    2 Domates
    1 Adet Brokoli
    2 Adet Patates
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    1 Kase Arpacık Soğan
    Defne Yaprağı
    Tane Karabiber
    Zeytinyağı
    Tuz

     
    Hazırlanışı:
     

    Havuçların kabuklarını soyup, iri iri verev şeklinde doğruyoruz. Geniş ve yayvan bir çelik tencereyi ocağa yerleştiriyoruz.

    Biraz zeytinyağı döküyoruz. Tencereye incikleri alıyoruz. Alt üst çevirerek kızartıyoruz. İncikler kızardıktan sonra üzerine doğradığımız havuçları alıyoruz. Arpacık soğanları ekliyoruz. 1-2 dakika çevirerek kavuruyoruz.

    Ardından salçayı ilave ediyoruz. Tane karabiberleri ve defne yaprağını tencereye atıyoruz. İnciklerin üzeri kapanana kadar sıcak su döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. İncikler 1 saatte yarı kıvamda pişecektir.

    Ardın incikleri tencereden alarak dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz. Patatesin kabuklarını soyup, elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Domatesinde kabuklarını soyup, yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Doğradığımız patates ve domatesleri inciklerin üzerine yerleştiriyoruz.

    İncikleri pişirdiğimiz tenceredeki sebzeli sosu da fırın kabına boşaltıyoruz. Ardından fırın kabının üzerine ilk önce yağlı kağıt kapatıyoruz. Daha sonra alüminyum folyo kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

    Yemeğimiz fırında pişerken brokoliyi yıkayıp, çiçeklerine ayırıyoruz. Ayrı bir tencereye brokolileri alıyoruz. Üzerini kapatacak kadar su koyup, haşlıyoruz. Brokolilerin 5 dakika kadar haşlanması yeterli olacaktır.

    Brokoliler haşlandıktan sonra kevgirle çıkartıp, soğuk su dolu olan kaseye alıyoruz. Bu şekilde brokolilerin yeşil rengi de kaybolmayacaktır.

    Diğer taraftan pişen sebzeli incikleri fırında çıkartıyoruz. Haşladığımız brokolileri de inciklerin üzerine yerleştiriyoruz. Yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.

     
    Malzemeler
    Yapılışı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.