Makarnalı Soya Soslu Hindi Tarifi

  • Avatar
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Makarnalı Soya Soslu Hindi Tarifi
    Malzeme Listesi
     

    2 Adet Soğan
    700 Gram Hindi
    1 Adet Kırmızı Biber
    1 Adet Sarı Biber
    Hindi Baharatı
    Soya Sosu
    Zeytinyağı
    Salatası İçin:
    2 Adet Havuç
    Karışık Yeşillik
    1 Adet Limon
    Zeytinyağı
    1 Adet Turp
    Zeytin
    Mısır
    Servisi İçin:
    3 Su Bardağı Erişte
    Tuz
    Su

     
    Hazırlanışı:
     

    Hindi etini parmak uzunluğunda doğruyoruz. Kırmızı ve sarı biberin iç çekirdeklerini ayıklayıp, parmak uzunluğunda doğruyoruz.

    Soğanları da yarı ay şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tavaya biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine hindi etini alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz.

    Hindi eti kavrulup, rengi değiştikten sonra üzerine doğradığımız soğan ve biberleri de ekliyoruz. Kavuruyoruz. Sebzelerde sotelendikten sonra üzerine hindi baharatını serpiyoruz. Hindilerin pişmesine yakın üzerine biraz da soya sosundan döküyoruz.

    Hindi etini pişmeye bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta tencereye su dolduruyoruz. Su kaynadıktan sonra üzerine tuz serpiyoruz. Erişteleri tencereye atıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Bu arada geniş bir servis tabağına aralıklı olarak iki kenara karışık yeşillikleri yerleştiriyoruz.

    Havuç ve turbu ayrı tabaklara rendeliyoruz. Karışık yeşilliklerin üzerine turp ve havuç rendelerini paylaştırıyoruz. Zeytin ve mısır ilave ediyoruz. Limonun suyunu sıkıp, üzerlerine döküyoruz. Zeytinyağını da gezdirerek döküyoruz.

    Böylece salatamızı hazırlamış oluyoruz. Pişen erişteleri de süzüp, salataların ortasına yerleştiriyoruz. Diğer taraftan pişirdiğimiz hindi eti soteyi de eriştenin iki kenarına yerleştiriyoruz. Yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.

     
    Malzemeler
    Yapılışı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.