Pırasalı Kuzu Güveç Tarifi

  • Avatar
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Pırasalı Kuzu Güveç Tarifi
    Malzeme Listesi
     

    450 Gram Kuzu Kuşbaşı
    Yarım Kilogram Pırasa
    2 Adet Patates
    2 Adet Soğan
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
    4 Dal Taze Sarımsak
    2 Adet Yeşil Biber
    1 Adet Kırmızı Biber
    4 Adet Domates
    Tereyağı
    Zeytinyağı
    Su
    Tuz
    Tane Karabiber

     
    Hazırlanışı:
     

    Soğanı iri küpler halinde doğruyoruz. Patatesleri iri küpler halinde doğruyoruz. Domateslerin  kabuklarını soyup, küp kup doğruyoruz.

    Pırasaları da iri iri doğruyoruz. Taze sarımsağı da doğruyoruz. Biberlerin iç çekirdeklerini ayıklıyoruz. Küp küp doğruyoruz. İlk önce güveci ocağa alıyoruz. Ocağı bir müddet ısıtıyoruz. Ardından üzerine kuşbaşı kuzu etlerini alıyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz.

    Üzerine biraz da zeytinyağı döküyoruz. Et’ler kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız soğanları ilave ediyoruz, soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz. Ardından üzerine salçayı alıyoruz. Karıştırıyoruz. Daha sonra ilk önce pırasanın kalın kısımlarını ekliyoruz.

    Bir müddet kavuruyoruz. Ardından da pırasanın yaprak kısımlarını ekliyoruz. Taze sarımsakları da ekliyoruz, kavuruyoruz. Bu durumdan sonra artık karıştırmıyoruz. Doğradığımız patatesleri ilave ediyoruz. Doğradığımız biber ve domatesleri de ilave ediyoruz.

    Tuz serpiyoruz. Tane karabiberleri serpiştiriyoruz. Tereyağını güvece alıyoruz. Yemeğimize biraz da su ilave ediyoruz. Güvecin üzerine ilk önce yağlı kağıt kapatıyoruz. Üzerine de alüminyum folyo kapatıyoruz. Ocakta 45 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

    Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Fırında da yaklaşık olarak 1 saat pişiriyoruz. Yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.

     
    Malzemeler
    Yapılışı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.