Fırında Şehriyeli İncik Tarifi

  • Avatar
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Fırında Şehriyeli İncik Tarifi
    Malzeme Listesi
     

    1 Adet Soğan
    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
    1 Kilogram Kuzu İncik
    3 Su Bardağı Arpa Şehriye
    6 Adet Mantar
    1 Adet Kırmızı Biber
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    4 Adet Domates
    3 Adet Köy Biberi
    1 Tutam Biberiye
    Tane Karabiber
    Sıvıyağ
    Et Suyu
    Tuz

     
    Hazırlanışı:
     

    Geniş bir tencereye biraz sıvıyağ döküyoruz. İncikleri tencereye alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz.

    İnciklerin rengi değiştikten sonra tencereye defne yaprağını ve tane karabiberi alıyoruz. Üzerini örtecek şekilde sıcak su döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

    Yaklaşık olarak 1,5 saat pişiriyoruz. Etlerin pişmesine yakın tuz ekliyoruz. Ayrı bir tarafta geniş ve yayvan bir tencereye tereyağını alıyoruz. Arpa şehriyeleri de ekleyip, kavuruyoruz. Şehriyeler kavrulduktan sonra üzerine domates salçasını ilave ediyoruz.

    1-2 dakika kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Yuvarlak kiremitin üzerine kavurduğumuz arpa şehriyelerini alıyoruz. Yayıyoruz. Bu arada pişen incikleri de üzerine diziyoruz. Diğer taraftan mantarları doğruyoruz.

    Köy biberlerin ve kırmızı biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, doğruyoruz. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Soğanı da küp küp doğruyoruz. Biberiyeyi de doğruyoruz. Doğradığımız sebzeleri geniş bir kaseye alıyoruz.

    Üzerine zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Tuz serpiyoruz. Sebzeleri karıştırarak harmanlıyoruz. Kiremitteki inciklerin aralarına yerleştiriyoruz. İncikleri haşladığımız sudan kiremitin üzerine döküyoruz.

    Arpa şehriyelerin pişmesi için, eğer haşlanmış incik suyu az gelirse, biraz da sıcak su döküyoruz. Hazırladığımız yemeği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

     
    Malzemeler
    Yapılışı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.