Kuzu Etli Patlıcan Tarifi

  • Avatar
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Kuzu Etli Patlıcan Tarifi
    Malzeme Listesi
     

    1 Adet Soğan
    3 Diş Sarımsak
    6 Adet Bostan Patlıcan
    2 Adet Yeşil Biber
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    400 Gram Kuzu Eti
    2 Adet Domates
    1 Kase Mantar
    1 Tutam Fesleğen
    Karabiber
    Sıvıyağ
    Tuz

     
    Hazırlanışı:
     

    Bostan patlıcanları iyice yıkıyoruz. Patlıcanları yarıdan biraz daha yukarı kısmından kesiyoruz.

    İç kısımlarını dikkatli bir şekilde boşaltıyoruz. Kapak kısımlarını atmıyoruz. Geniş bir tencereye bolca sıvıyağ döküyoruz. Yağ kızdıktan sonra patlıcanları kızartıyoruz. Kapak kısımlarını da kızartıyoruz.

    Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. Ayrı bir tarafta kuzu etli patlıcan tarifimizin iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Kuzu etini küçük küçük doğruyoruz. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz.

    Yeşil biberlerin iç çekirdeklerini ayıklayıp, ince ince doğruyoruz. Mantarları da doğruyoruz. Sarımsağı ince kıyıyoruz. Geniş ve yayvan bir tencereye biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız etleri alıyoruz. Kavuruyoruz.

    Etler kavrulup, suyunu çektikten sonra üzerine doğradığımız biber, soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar da kavrulduktan sonra üzerine mantarı alıyoruz. Mantarlar suyunu bırakıp, çektikten sonra üzerine salçayı ekliyoruz.

    Domatesleri ilave ediyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Biraz da sıcak su ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam ediyoruz. Etlerin pişmesine yakın üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. İnce kıyılmış fesleğenleri ekliyoruz. Karıştırıyoruz.

    Etler piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz. İçlerine hazırladığımız etli harcı paylaştırarak dolduruyoruz.

    Kapaklarını da üzerine kapatıyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar daha pişiriyoruz. Ardından pişen kuzu etli patlıcan yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.

     
    Malzemeler
    Yapılışı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.