Patlıcanlı Güveç Tarifi

  • Avatar
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Patlıcanlı Güveç Tarifi
    Malzeme Listesi
     

    1 Kilogram Patlıcan
    800 Gram Kuzu Kuşbaşı
    3 Adet Soğan
    5 Diş Sarımsak
    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
    3 Adet Kırmızı Biber
    6 Adet Köy Biberi
    4 Adet Defne Yaprağı
    1 Kavanoz Domates Sos
    1 Tatlı Kaşığı Tane Karabiber
    Zeytinyağı
    Tuz

     
    Hazırlanışı:
     

    Patlıcanlı güveç tarifimizi hazırlamaya sebzelerimizi doğramakla başlıyoruz.

    Patlıcanların kabuklarını alacalı soyuyoruz. İri küpler halinde doğruyoruz. Kırmızı ve köy biberlerin iç çekirdeklerini ayıklıyoruz. Biberleri de küp küp doğruyoruz. Soğanları da iri küpler şeklinde doğruyoruz.

    Güveci ocağa alıyoruz. Güveç ısındıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı döküyoruz. Kuzu kuşbaşı etlerini alıyoruz. Kavuruyoruz. Etler suyunu bırakıp, çektikten sonra üzerine doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.

    Sarımsakları ekliyoruz. Kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine defne yapraklarını ekliyoruz. Patlıcanları ve biberleri de güvece alıyoruz. Bu durumdan sonra karıştırmıyoruz. Tuz serpiyoruz. Tane karabiberleri güvece ekliyoruz.

    Domates sosunu boşaltıyoruz. Tereyağını küçük parçalar halinde güvece ilave ediyoruz. Hazırladığımız patlıcanlı güvece hiç su eklemiyoruz. Domates sosu ve sebzelerin kendi suyuyla pişecektir. Patlıcanlı güvecin üzerine ilk önce yağlı kağıt kapatıyoruz.

    Daha sonra da alüminyum folyo kapatıyoruz. Patlıcanlı güveç yemeğimizi ilk önce ocakta orta ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat daha pişiriyoruz. Yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.

     
    Malzemeler
    Yapılışı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.